Het boek “Odd fellowhuis in Groningen” is uit, nu te bestellen!

Vanaf 29 december is het boek verkrijgbaar, geschreven ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan van het bijzondere pand in de binnenstad van Groningen. Het boek is te bestellen via boekoddfellowhuis.nl

In de WA Scholtenstraat in Groningen staat op nummer 21 een monumentaal pand. Het is het Groningsch Odd Fellowhuis dat 100 jaar geleden speciaal voor de Groninger Odd Fellowloges is ontworpen door het gerenommeerde architectenduo Kuiler & Drewes.

Sinds 1995 is het gebouw zelfs benoemd tot Rijksmonument. Hoe is dit unieke pand tot stand gekomen en hoe heeft het de afgelopen eeuw doorstaan?

Kortom, wat is het verhaal achter de expressieve voorgevel waarin de identiteit van de verenigingen is verbeeld door drie opvallend uitgebouwde schakels die het gebouw kenmerken?

In dit boek staat het unieke verslag van het belang van het gebouw voor de Groninger Odd Fellow leven in deze 100 jaar, tot in deze tijd.

Gebeurtenissen, ontwikkelingen in mensheid en geografie op de kleine stukje grond aan de straat, die vernoemd is naar Willem Albert Scholten, grondlegger van een Nederlandse industriele multinational.

Voormalig politieman Henk Meijer en cultuurwetenschapper Rolf Eerens verdiepten zich in de historie van het pand en kwamen tijdens hun zoektocht interessante feiten tegen.

© Odd Fellowhuis 2024
Ontwikkeld door Convident