Loge avonden

In het Odd Fellow Huis gebruiken de Odd Fellow Loges de avond om hun zittingen te houden. Daarvoor is een speciale ruimte in het pand gebouwd. In deze ruimte is heel veel symboliek te zien. De levenswaarden die de Odd Fellows uit willen dragen, staan op een zuil in het midden van de ruimte. De bijeenkomsten gebeuren op de maandag, dinsdag en woensdag in de avonden.

De zittingen hebben de structuur van een vergadering met een agenda, ook wel rituaal genoemd, waarbij de voorzitter, een lid en de ondervoorzitter een bijdrage houden voor de overige leden.

De bijdragen hebben over het algemeen een filosofisch, maatschappelijk of persoonlijk karakter. Daarbij worden politieke en religieuze onderwerpen vermeden. De avond wordt omlijst met passende muziek tussen de mooie verhalen door.

De bijeenkomsten zijn voor veel leden een soort van rustpunt in de veelal hectische week, waarin we tegenwoordig al zoveel “moeten”. “Door te luisteren naar mooie verhalen, kun je je gedachten laten gaan”, wordt vaak gezegd. In de kern draait het oddfellowship om het geven van vriendschap, het bewijzen van liefde en het zoeken naar de waarheid.

Na de zitting is er gelegenheid voor een drankje en een hapje in de Salon des Amis om nog even gezellig na te praten.

Voor wie enthousiast is gemaakt, en meer wil weten over de Odd Fellow bijeenkomsten, kan een mail sturen naar info@oddfellowhuis.nl.

Recente nieuwsitems

© Odd Fellowhuis 2023
Ontwikkeld door Convident