Monumentendag 2021

Op 11 september is het weer zover. Het Groningsch Odd Fellowhuis doet dan weer mee aan de Open Monumentendag 2021. In 2018 en 2019 hadden we als monumentaal pand niet meegedaan i.v.m. de grootschalige renovatie en restauratie. Vorig jaar hadden we ons pand weer opengesteld voor een ieder die geïnteresseerd was in het bijzondere pand met haar cultuurhistorische elementen.

We troffen het die zaterdag geweldig met het weer. Het werd een geslaagde dag. In totaal waren er 77 belangstellenden die wij het gebouw hebben rondgeleid. Allemaal oprechte belangstellenden waaronder een groot aantal jongeren, buurtbewoners, stad Groningers en mensen van verre. Zowel het gebouw als de “IOOF’ trok de belangstelling van de bezoekers. Ondanks de Corona-problematiek een groter aantal bezoekers dan we hadden verwacht. Het lukte allemaal precies om de 1,5 meter afstand te kunnen houden.

Dit jaar is het gelukkig weer wat makkelijker en toegankelijker. Natuurlijk moeten we met elkaar die dag nog wel even rekening houden met de 1,5 meter. Ook zijn natuurlijk de desinfectiemiddelen gewoon nog weer aanwezig.

Het pand kan volledig bezicht worden. Ook zullen leden van de Odd fellow loges aanwezig zijn om een ieder enthousiast te maken over odd fellows, maar ook over de historie en de monumentale waarde van het pand. De koffie/thee en frisdranken zijn gratis.

Ons mooie monumentale gebouw is tegenwoordig ook geschikt voor allerlei huurmogelijkheden. Mooie monumentale ruimten en zalen, zijn te huren voor vergaderingen, lezingen, (kook)workshops en andere bijeenkomsten. Dit alles te huren met lunch, diner of aansluitende borrel of diner. Het pand is multifunctioneel gemaakt

De titel van het thema 2021 is ‘Mijn monument is jouw monument’. Met dit thema sluiten we aan bij het thema van de Europese monumentendagen: ‘Inclusive Heritage’. vanuit de gedachte dat over elk monument wel iets valt te leren. De architectuur van de Amsterdamse school, de specifieke ruimte van de IOOF, het vernieuwde interieur in de stijl van vroeger en de mooie stadstuin; kortom er is reden genoeg om het pand te bekijken en te bezoeken.

Het adres is WA Scholtenstraat 21 in de binnenstad van Groningen, vlakbij het UMCG.

Wilt u een andere keer komen kijken en een rondleiding, dan kunt u contact opnemen voor een afspraak. U bent van harte welkom. Voor meer informatie, kunt u contact zoeken onder telefoonnummer 0653841315.

Recente nieuwsitems

© Odd Fellowhuis 2023
Ontwikkeld door Convident